Pisanie wzorów na forum

Propozycje zmian i nowych funkcjonalności w serwisie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1118 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(loga\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]loga[/tex]
\(log_ba\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]log_ba[/tex]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Doris0003
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 27 paź 2009, 22:13

Post autor: Doris0003 »

8 { \choose } 438
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1118 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(8 \choose 438\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]8  \choose  438[/tex]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
af25
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 76
Rejestracja: 05 mar 2010, 15:30
Podziękowania: 31 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Post autor: af25 »

Witam!
Mam problem z wstawieniem rysunku do treści zadania. Scan rysunku mam na dysku swojego komputera. Proszę o wskazówki.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1118 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Wrzuć np tutaj:
http://www.fotosik.pl/dodaj_zdjecia.php
a potem podaj linka
Ja podaję tego z okienka pod "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze): Nowe!'
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
kasiag910714
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 196
Rejestracja: 26 paź 2010, 19:12
Podziękowania: 91 razy
Płeć:

Post autor: kasiag910714 »

jak się robi znak razy ??
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1118 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Kod: Zaznacz cały

 \cdot 
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Mam prośbę o wstawienie kwantyfikatorów. Ciągle zapominam, jak się wrzuca. Czy to możliwe, żeby znalazły się "pod ręką"?
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Post autor: Lbubsazob »

Kod: Zaznacz cały

[tex]\forall[/tex]
\(\forall\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\exists[/tex]
\(\exists\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\bigwedge[/tex]
\(\bigwedge\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\bigvee[/tex]
\(\bigvee\)
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

Kod: Zaznacz cały

[tex]\ bigwedge_{x \in  R}\ y=f(x)[/tex]
\(\bigwedge_{x \in R}\ y=f(x)\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\bigvee_{x \in R}\ y=f(x)[/tex]
\(\bigvee_{x \in R}\ y=f(x)\)
konradqa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 09 sty 2011, 23:06
Podziękowania: 40 razy

Post autor: konradqa »

log_ab=x
Awatar użytkownika
ewelawwy
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2057
Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 910 razy
Płeć:

Post autor: ewelawwy »

konradqa pisze:log_ab=x
weź to w texy

Kod: Zaznacz cały

[tex]\log_ab=x[/tex]
\(\log_ab=x\)
Kanodelo
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 145
Rejestracja: 09 cze 2011, 09:23
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 84 razy
Otrzymane podziękowania: 6 razy
Płeć:

Post autor: Kanodelo »

A czy ktoś wie jak zapisywać kongurencje tak żeby to ładnie wyglondało, nie \(x = 1 (mod3)\) tylko chyba jakoś tak można żeby było inaczej.
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Re: Pisanie wzorów na forum

Post autor: Lbubsazob »

Kod: Zaznacz cały

[tex]x \equiv 1 \ \pmod{3}[/tex]
\(x \equiv 1 \ \pmod{3}\)
Inaczej się chyba nie da...
anetaaneta1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 256
Rejestracja: 12 lis 2010, 19:48
Podziękowania: 241 razy
Płeć:

Post autor: anetaaneta1 »

jak się tworzy skrót wtedy i tylko wtedy ???
ODPOWIEDZ