Zasada superpozycji - prąd sinusoidalny

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Olciaola
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 02 lis 2013, 09:54
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Zasada superpozycji - prąd sinusoidalny

Post autor: Olciaola »

Obrazek

Byłabym bardzo wdzięczna jeśli ktos pomógłby mi rozwiazać to zadanie. Nie bardzo wiem jak postępować z takimi typami zadań. Chiodzi mi dokładnie skad co się bierze, jakie wzory zastosować. Chciałabym to zrozumiec.

Treść tego zadania to:
Oblicz wartości symboliczne I1 i I2 dwoma sposobami: dokonujac zmiany źrodła prądowego lub napieciowego; korzystajac z zasady superpozycji. Sporządź bilans mocy obwodu.


Odpowiedz jaka powinna być:
I1 = (-7-j2)A
I2 = (7-j1) A

Sgen = Sodb = (153 + j9) VA
Ostatnio zmieniony 02 lis 2013, 13:36 przez Olciaola, łącznie zmieniany 2 razy.
Olciaola
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 02 lis 2013, 09:54
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Re: Zasada superpozycji - prąd sinusoidalny

Post autor: Olciaola »

powtórzenie - post do usuniecia
Ostatnio zmieniony 02 lis 2013, 13:33 przez Olciaola, łącznie zmieniany 1 raz.
Olciaola
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 02 lis 2013, 09:54
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Re: Zasada superpozycji - prąd sinusoidalny

Post autor: Olciaola »

powtórzenie - post do usuniecia
Ostatnio zmieniony 02 lis 2013, 13:34 przez Olciaola, łącznie zmieniany 1 raz.
Olciaola
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 02 lis 2013, 09:54
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Re: Zasada superpozycji - prąd sinusoidalny

Post autor: Olciaola »

Obrazek
ODPOWIEDZ