liczby całkowite
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 188
- Rejestracja: 11 wrz 2010, 22:34
- Podziękowania: 7 razy
liczby całkowite
Zagadka Renaty: Wybrałam pewną liczbę całkowitą. Jeśli dodam do niej 3, to otrzymam liczbę większą niż -12, ale nie większą niż 10. Jaka to może być liczba?
-
- Witam na forum
- Posty: 5
- Rejestracja: 21 kwie 2013, 12:54
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Re: liczby całkowite
Rozwiązaniem do tego zadania będzie każda liczba całkowita z przedziału od -14 do 7 włącznie.
-12-3=-15( ponieważ ma być większa od -12 to pasująca liczba będzie większa od -15)
10-3=7
-12-3=-15( ponieważ ma być większa od -12 to pasująca liczba będzie większa od -15)
10-3=7