Sporządż wykres funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Rafalek_o2
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 94
Rejestracja: 25 gru 2009, 10:40

Sporządż wykres funkcji

Post autor: Rafalek_o2 »

wykres funkcji( z zad 2) y=f(x)
Obrazek
Na podstawie wykresu funkcji z zadania 2 sporzadz wykres funkcji:
a) y = f (x)+ 2 ,
b) y = f (x + 3),
c) y = - f (x),
d) y = f (- x).

z gory dziekuje za pomoc
saturnus_30
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 10 maja 2009, 09:45

Post autor: saturnus_30 »

1. Translacja o wektor ( 0,2) czyli należy podnieść każdy punkt o 2 jednostki w gore :)
2. Translacja o wektor (-3,0) przenosimy każdy punkt o 3 jednostki w lewo
3. Symetria wzgledem osi Ox
4. Symetria wzgledem osi Oy
Rafalek_o2
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 94
Rejestracja: 25 gru 2009, 10:40

Post autor: Rafalek_o2 »

dziekuje bardzo :)
najtrudniejsze i najwazniejsze to zrozumiec o co chodzi w zadaniu :)
ODPOWIEDZ