Zapisz równania prostych w postaci kierunkowej

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gaskaaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 90
Rejestracja: 21 gru 2009, 12:38
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Zapisz równania prostych w postaci kierunkowej

Post autor: gaskaaa »

Zapisz podane równania prostych w postaci kierunkowej :

a) [x,y,z]=[1+y,2-3t,2] dla t należącego do liczb zbioru rzeczywistych

b)
{x=2-2t
{y=3t
{z=1+t


dla t należącego do zbioru liczb rzeczywistych
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

a)
\(\frac{x-1}{1}=\frac{y-2}{-3},z=2\)

b)
\(\frac{x-2}{-2}=\frac{y}{3}=\frac{z-1}{1}\)
ODPOWIEDZ