figura
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 21
- Rejestracja: 10 maja 2009, 09:45
-
- Expert
- Posty: 5246
- Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1967 razy
- Płeć:
\(x<|y-3|+1\ \ \Leftrightarrow\ \ \ \begin{cases}x<y-3+1\ \ \ \Leftrightarrow\ \ \ y>x+2\ \ dla\ \ y\geq 3\\ lub\\x<-y+3+1\ \ \Leftrightarrow\ \ y<-x+4\ \ dla\ \ y<3\end{cases}\)
1. Narysuj w jednym układzie współrzędnych, przerywaną linią, proste o równaniach: l: y=x+2 i k: y=-x+4 i m: y=3
2. Zaznacz część płaszczyzny nad prostą l i m
3. Zaznacz część płaszczyzny pod prostą k i m
4. Suma wyznaczonych części płaszcyzny w 2). i 3). jest szukaną figurą
1. Narysuj w jednym układzie współrzędnych, przerywaną linią, proste o równaniach: l: y=x+2 i k: y=-x+4 i m: y=3
2. Zaznacz część płaszczyzny nad prostą l i m
3. Zaznacz część płaszczyzny pod prostą k i m
4. Suma wyznaczonych części płaszcyzny w 2). i 3). jest szukaną figurą