równanie różniczkowe typu y/x

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaziolo
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1057
Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
Lokalizacja: Łowicz
Podziękowania: 609 razy
Otrzymane podziękowania: 9 razy
Płeć:
Kontakt:

równanie różniczkowe typu y/x

Post autor: kaziolo »

z warunkiem początkowym y(1)=2
a) \(x \frac{dy}{dx}+y=2x\)
b)\(\frac{y}{x}(4+lnx-lny)+ \frac{dy}{dx}= \frac{y}{x}\)
miodzio1988
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1751
Rejestracja: 05 sie 2009, 13:08
Otrzymane podziękowania: 207 razy

Post autor: miodzio1988 »

No to jak masz y/x to co robimy/ ? Moglbys chociaz podstawy umiec...
W sprawie rozwiązania zadań proszę pisać na numer GG
6401380
ODPOWIEDZ