pudełko
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1057
- Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
- Lokalizacja: Łowicz
- Podziękowania: 609 razy
- Otrzymane podziękowania: 9 razy
- Płeć:
- Kontakt:
pudełko
Ile \(m^2\) papieru potrzeba na oklejenie prostopadłościennego pudełka o wymiarach: \(40\) cm, \(30\) cm, \(93\) cm? Jaką objętość ma pudełko?
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: pudełko
\(P_c=2(0,4\cdot 0,3+0,4\cdot 0,93+0,3\cdot 0,93)=1,542\left[\mbox{m}^2\right]\\
V=4\cdot 3\cdot 9,3=111,6\left[\mbox{dm}^3\right]\)
V=4\cdot 3\cdot 9,3=111,6\left[\mbox{dm}^3\right]\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę ![👍](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/1f44d.svg)