oblicz wyrażenie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Susanna
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 59
Rejestracja: 15 mar 2009, 14:10
Podziękowania: 3 razy

oblicz wyrażenie

Post autor: Susanna »

\(3,5+(\frac{1}{3})^3*[\frac{2}{3}*5-(\frac{11}{23})^0]-2*(\frac{3}{5})^{-1}\)

Wyszło mi \(\frac{5}{18}\), to dobry wynik?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1119 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(\frac{41}{162}\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ