Zadanie z układów równań

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xcore
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:47

Zadanie z układów równań

Post autor: xcore »

Jeden bok prostokąta jest o 4cm dłuższy od drugiego. Oblicz pole.
Rozwiąże mi ktoś? Fajnie jakby było z analizą i po kolei wszystkim.
marcin77
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 12 gru 2009, 14:45
Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 36 razy

Post autor: marcin77 »

a = x
b = x+4

P = ab=x(x+4)
xcore
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:47

Post autor: xcore »

I jak to rozwiązać? Te a=x i b=x+4 to są w układzie?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Tego już dalej się nie rozwiązuje. Sprawdź treść zadania, pewnie czegoś nie dopisałeś.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
xcore
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:47

Post autor: xcore »

Aha, spoko, pewnie mi ucięło trochę zadanie, bo mam zdjęcie kartki z zadaniami.
ODPOWIEDZ