Czworościan foremny
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Czworościan foremny
Czworościan foremny o krawędzi a przecięto płaszczyzną wyznaczoną przez krawędź boczną i wysokość czworościanu. Wyznacz pole tego przekroju.
- anka
- Expert
- Posty: 6587
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1117 razy
- Płeć:
Tu jest prawie to samo zadania:
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=1124&
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=1124&
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.