kongruencje

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kar_p
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 92
Rejestracja: 13 sty 2013, 20:04
Podziękowania: 24 razy
Płeć:

kongruencje

Post autor: kar_p »

rozwiaz nastepujace kongruencje
(mam zrobiony w zeszycie ten przyklad, niestety nie mam pojecia co sie z czego wzielo, bardzo prosilabym o rozwiazanie i pokazaniu co sie z czego wzielo)

a-
\(x^5 -2x +1 = 0(mod7)\);

b-
\(x^5 -2x^3 +1 =0 (mod6)\)

c-
\(x^5-3x^2 -2x -1 =0 (mod5)\)
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

Trudno powiedzieć, bo nie wiadomo, co masz w zeszycie :)
ODPOWIEDZ