wyznacz wyrazy..

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kar_p
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 92
Rejestracja: 13 sty 2013, 20:04
Podziękowania: 24 razy
Płeć:

wyznacz wyrazy..

Post autor: kar_p »

wyznacz wyrazy ktore nie zawieraja x w nastepujacych rozwinieciach dwumianu:
a-
\(( \sqrt{x} - \frac{2}{x \sqrt{x} } )^1^2\)


b-
\(( \sqrt[3]{x} + \frac{1}{x^3}) ^2^0\)


c-
\(( \frac{2}{x} + \sqrt[3]{x} ) ^1^2\)
ODPOWIEDZ