trójkąt pascala

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kar_p
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 92
Rejestracja: 13 sty 2013, 20:04
Podziękowania: 24 razy
Płeć:

trójkąt pascala

Post autor: kar_p »

korzystajac z trojkata pascala wyznacz takie licby naturalne n,k ,że:
a-
\({n \choose k} = 3\)


b-
\({n \choose k} = 7\)


c-
\({n \choose k} = 6\)

d-
\({n \choose k} = 10\)
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

wpisz w google trójkąt pascala i w grafice masz pełno obrazków co i jak.
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
ODPOWIEDZ