Nazewnictwo i wzory

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Angela193
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 20 maja 2013, 15:54
Płeć:

Nazewnictwo i wzory

Post autor: Angela193 »

Witam
Czy mógłby mi ktoś podać wzory strukturalne podanych związków:
1. hept-6-3yn-1-ol
2.but-2-endial
3. 4-metylopent-2-enal

Oraz nazwy związków:
1.CH2=CH-CH2-C(=O)-CH2-CH3
2. CH3-CH(CH3)-CH2-CH2-C(=O)-O=CH=CH2
3. OH-CH2-CH2-CH(CH)-CH(COOH)-CH2-CH2-HO
4. HOOC-CH2-CH2-CH(COOH)-CH=CH-COOH


Dziekuje !
ODPOWIEDZ