Zadanie z wielomianem

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
losie0
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 110
Rejestracja: 27 wrz 2009, 16:46

Zadanie z wielomianem

Post autor: losie0 »

Witam
Może ktoś sprawdzić to zadanie ponieważ moje rozwiązanie nie zgadza się z tym z odpowiedzi.

Znajdź współczynnik c , wiedząc , że reszta z dzielenia wielomianu W(x)= x^4 + 2x^3 + cx^2 + 7x + 5 przez wielomian P(x)=x+1 jest równa 5??

Mi wychodzi c=8 a w odpowiedzi c=3.
Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc.
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

ja też otrzymałam c=8
kamilzielinski
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 58
Rejestracja: 29 wrz 2009, 20:47
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 6 razy

Post autor: kamilzielinski »

Ja również to rozwiązałem i niestety wyszło mi c=8. Więc może po prostu jest zła odpowiedź, bo skoro 3 osobom wyszło tak samo. Kto wie:D
losie0
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 110
Rejestracja: 27 wrz 2009, 16:46

Post autor: losie0 »

ok , :)) to pozostaje mi się tylko cieszyć że dobrze rozwiązałem , dziękuje za szybką odpowiedź i Pozdrawiam
ODPOWIEDZ