statystyka bardzo pilne!! 1 zadanie z regresji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
suchutka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 06 gru 2009, 16:19

statystyka bardzo pilne!! 1 zadanie z regresji

Post autor: suchutka »

zadanie:
Parametry liniowych funkcji regresji dla zmiennych: Y-roczne spożycie ziemniaków przez 1 osobę w kg, X-przeciętny miesięczny dochód na 1 osobę w tyś. zł wynoszą: a(y)= -0,1; a(x)= -8,1; b(x) 1207; b(y)= 135.
Zbadać siłę spożycia ziemniaków od dochodów oraz ustalić wielkość rocznego spożycia dla osób o przeciętnych dochodach wynoszących 400 tyś zł
czy ktoś wie jak to policzyć??? albo chociaż z czego liczyć? z góry dziękuję za pomoc!:)
ODPOWIEDZ