trygonometria, trojkaty itp. zadania domowe hellp ...
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
trygonometria, trojkaty itp. zadania domowe hellp ...
1 drzewo rzuca cien o dlugosci 11m, a o tej samej porze cien chlopaca o wzroscie 170 cm ma dlugosc 2.2m. oblicz wysokosc drzewa. 2 w prostokącie przekatna o dlugosci 1,54 cm tworzy z dluzszym bokiem kat o mierze 19 stopni 13' . oblicz z dokladnoscia do 0,01 cm kwadratowego pole prostkąta. 3 wykaż, że dla każdego kąta alfa rownosc jest tozsamoscia. (1+sin alfa) ( 1/cos alfa - tg alfa) =cos alfa. 4. porownaj liczby : a= ctg do kwadratu alfa * cos do kwadratu alfa, b =ctg do kwadratu alfa - cos do kwadratu alfa . Dla a = 60 stopni. 5. rozwiąż trojkat prostokatny majac dane : ctg alfa = 0,5 i b = 3 BŁAgam POMOcy
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1868
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt: