Zadanie 23.
Dwa świerki o wysokości 9m i 19m rosną pionowo w odległości 24m od ich podstaw.
Oblicz jaka jest odległość między ich wierzchołkami.
Proszę o pomoc
Zadanie 23 - Zadanie z treścią - Stosunek
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- kacper218
- Expert
- Posty: 4078
- Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
- Lokalizacja: Radzymin
- Podziękowania: 7 razy
- Otrzymane podziękowania: 1382 razy
- Płeć:
Robisz rysunek
Prowadzisz prostą prostopadłą do drzewa dł. 9m z jego czubka.
Otrzymujemy trójkąt prostokątny o przyprostokątnych równych odpowiednio 24 i 10.
Szukana odległość to \(x^2=24^2+10^2=676\)
Czyli \(x=26\)
Prowadzisz prostą prostopadłą do drzewa dł. 9m z jego czubka.
Otrzymujemy trójkąt prostokątny o przyprostokątnych równych odpowiednio 24 i 10.
Szukana odległość to \(x^2=24^2+10^2=676\)
Czyli \(x=26\)
Pomogłem? Daj plusika
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)
Korepetycje Radzymin i okolice.
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)
Korepetycje Radzymin i okolice.
s=v⋅ttot=sv
v=20kmh=20000m60min=1000m3min
1000 metrów w czasie 3 minut,czyli 1 km w czasie 3 minut , czyli 1km w czasie 180 sekund,
to daje czas 18 sekund na przebiegnięcie 100 metrów.
v=20kmh=20000m60min=1000m3min
1000 metrów w czasie 3 minut,czyli 1 km w czasie 3 minut , czyli 1km w czasie 180 sekund,
to daje czas 18 sekund na przebiegnięcie 100 metrów.
Pass your 1z0-027 dumps in first try
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re:
co daje ok. \(5,56 \frac{m}{s}\)sajjad321 pisze:s=v⋅ttot=sv
v=20kmh=20000m60min=1000m3min
1000 metrów w czasie 3 minut,czyli 1 km w czasie 3 minut , czyli 1km w czasie 180 sekund,
to daje czas 18 sekund na przebiegnięcie 100 metrów.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl