Młyn kulowy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Przemkooo
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 11 lut 2013, 18:24

Młyn kulowy

Post autor: Przemkooo »

Młyn kulowy ma średnicę \(D=2200 [mm]\) i długość \(L=3200 [mm]\), masę \(m_{b} = 480 [kg]\), średnicę czopa bębna \(d_{cz} = 320 [mm]\). Obliczyć moc potrzebną do napędu młyna i jego wydajność przy przemiale wsadu składającego się z żużla wielkopiecowego z kamieniem wapiennym. Przyjmij sprawność młyna \(\eta =0,85\), gęstość kul rozdrabniających \(\varrho = 7800 [kg/m^3]\).
ODPOWIEDZ