problem z latexem na forum

Co wam tylko przyjdzie do głowy.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

problem z latexem na forum

Post autor: kejkun »

od niedawna widze tak :

http://img835.imageshack.us/img835/4792 ... roblem.png

jak to naprawic ? ! ?!? w dwoch przegladarkach to samo ;x
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

nie spotkałem się z czymś takim jeszcze :D
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Przeglądarka chyba sama skaluje ci obrazki. Spróbuj kliknąć prawym przyciskiem na niewyraźnym obrazku i otwórz go w nowym oknie. Wtedy działa dobrze? Piszesz o dwóch przeglądarkach, sprawdź firefox/chrome/opera gdzieś musi działać.
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

tak:
\(8\sin^2x\cos x-3\cos^3x-\cos x\sin^2x-8\sin^4x\cos-3\cos x=0 \\ \cos x\left(\sin^2x-3\cos^2x-\sin^2x-8\sin^4x-3\right)\)
nie działa, nadal te znaczki.

próbowałem chrome i firefox.

dodam , że uzywam windows 8 , i wczesniej na tym sytesmie wszystko działało. dziwnie coś, się nagle zepsuło
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

a na innych stronach z latexem? np matematyka.pl?
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Te wzory to zwykłe gif-y. Spróbuj zapisać plik (wzór) z tego linku wyżej (tzn. otwórz obrazek w nowej karcie, potem prawym przyciskiem i zapisz plik .gif). Potem sprawdź, czy ten gif jest poprawny (otwórz np. w przeglądarce obrazów). Jeżeli jest ok, tzn., że przeglądarka źle je wyświetla. A jeżeli zapisuje się jako krzaczki, to tzn., że po drodze z serwera został zmieniony. Możesz też spróbować wyłączyć oprogramowanie antywirusowe/antyspamowe/adblocka, bo one mogą blokować/zmieniać obrazki.

Dziwne, że małe wzory wyglądają u Ciebie dobrze, a źle wygląda tylko ten duży wzór. To zdaje się właśnie wskazywać na jakiś filtr anytspamowy.
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

znaczy zadnego antywirusa nowego nie instalowałem.

zapisalem gif i nadal jest to krzaczek.
wyłączenie adblocka nic nie dało.
a w sumie antywirusa nie wiem jak wylaczyc, bo generalnie zadnego nie mam zainstalowanego, tylko ten co był juz dawno wgrany w system, a z nim wczesniej wszystko elegancko działało.

na matma.pl działa dobrze
np. to na matma.pl działa, a tu nie :
\(\lim_{(x,y)\to (0,0)}(x^y+y)^{\frac{1}{y}}\)
a to widze dobrze:
\(x^2+3\)
wlaśnie to dziwne ;x
i to na chrome jak i firefoxie.

może jakaś wtyczka ??
latex jakiej wtyczki uzywa hm ?
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

nie wiem czy coś zrobiłeś kolego, czy też nie ? Ale juz wszystko dziala, a generalnie ja nic nie zrobilem na kompie. Tyle co wylaczylem - właczylem max.
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

Czasem to pomaga :D
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

gorzej, ze znowu wlacze kompa i znow jest zle, nie wiem ocb ; o
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Pisałeś, że to Ci działa źle.

Kod: Zaznacz cały

[tex]\lim_{(x,y)\to (0,0)}(x^y+y)^{\frac{1}{y}}[/tex]
Jeżeli tak jest, to wklej ten adres w przeglądarkę, zapisz obrazek (z menu pod prawym przyciskiem), który się wyświetli (to będzie obrazek gif) i wyślij mi ten obrazek na supergolonkaMAŁPAzadania.info.
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

wysłalem juz , jak cos.
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

Podbijam..
ODPOWIEDZ