rach. prawdopodobieństwa i mediana - trzy zadania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kati1991
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 lis 2009, 14:46

rach. prawdopodobieństwa i mediana - trzy zadania

Post autor: kati1991 »

Zadanie 1.
A i B są zdarzeniami losowymi, takimi, że B < A (B zawiera się w A), P(A)=0,8 i P(B)=0,5. Oblicz P (suma zdarzeń).

Zadanie 2.
A i B są zdarzeniami losowymi, takimi, że (B zawiera się w A) ; P(A)=0,9 i P(B)=0,6. Oblicz P(A \ B).

Zadanie 3.
Oblicz medianę danych przedstawionych w tabeli

Wartość 0 1 2 3 4 5
Liczebność 4 4 2 1 1 3
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

1)
P(AsumaB) = P(A) =0,8
2)
P(A\B) = 0,9 - 0,6 = 0,3
3)
M = 1
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ