Wymiary działki

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Tomyx666
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 142
Rejestracja: 12 kwie 2012, 23:24
Podziękowania: 78 razy
Płeć:

Wymiary działki

Post autor: Tomyx666 »

Działka w kształcie prostokąta ma wymiary a =22,50 m , b=49,5 m
Oblicz pole odpowiedniej figury tej działki wyznaczonej na mapie w skali \(1: 500\)
Wynik podaj w \(cm^2\)
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

\(P\ =\ \frac{2250 \cdot 4950}{250000}\ =\ 44,55 cm^2\)
ODPOWIEDZ