proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań Liczby i działa...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
iwonaabr32
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 21 paź 2008, 10:07

proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań Liczby i działa...

Post autor: iwonaabr32 »

zad 1. 2 8
Oblicz wartośc liczby a i wartośc liczby odwrotnej do a, gdy a= 2 _ - 2,1 x _
-4 3 21
zad 2. (0,5z)
Zapisz wyraznia w prostszej postaci a) ____________ (z=o,y=o)
2 - 2
(4y) x (y:z)

zad 3.
liczba 120 jest przyblizeniem z nadmiarem pewnej liczby. Bład bezwzględny tego przyblizenia wynosi 2,8. Oblicz błąd wzgledny tego przyblizenia.

zad. 4.
Pan Jan płaci za połączenie z Internetem 48,80zł miesięcznie. Kwota ta zawiera 22% podatku vat. Oblicz, o ile złotych obniżyłaby się ta opłata, jezeli opodatkowanie połączeń internetowych spadłoby do 9%.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ