Układy równań logarytmicznych

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Adidrex
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 02 paź 2008, 19:47
Lokalizacja: Rzeszów

Układy równań logarytmicznych

Post autor: Adidrex »

1. \({2^{logx} * 4^{logy}=32\x^{logy}=100\)

2. \({2log_x 2 +3log_y 2=0\x^2 - 4y^2=0\)

3. \({log_x y -4log_y x = 3 \ xy=32\)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2008, 20:15 przez Adidrex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

1. www.zadania.info/6446497
2. www.zadania.info/3599198
3. www.zadania.info/1979442

Jak zwykle nie są wykluczone pomyłki, więc daj znać jak coś nie gra.
Adidrex
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 02 paź 2008, 19:47
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Adidrex »

wszystko dobrze
Dzieki
Ostatnio zmieniony 20 paź 2008, 23:10 przez Adidrex, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ