Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
marlena01
- Często tu bywam
![Często tu bywam Często tu bywam](./images/ranks/rank5.gif)
- Posty: 152
- Rejestracja: 23 mar 2010, 15:47
- Podziękowania: 39 razy
Post
autor: marlena01 »
sporzadz wykres ciagu opisanego wzorem ogolnym
a) an= -3n+2
b) bn= \(\frac{2}{n+3}\)
c) cn=\(n^2-2n-3\)
-
anka
- Expert
![Expert Expert](./images/ranks/rank11.gif)
- Posty: 6589
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1119 razy
- Płeć:
Post
autor: anka »
Podstawiasz kolenjo za n liczby naturalne, liczysz i zaznaczasz odpowiednie punkty.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.