Gdzie znajde podobne zadania

O wszystkim i o niczym.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Faner
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 402
Rejestracja: 16 paź 2012, 22:05
Podziękowania: 226 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Gdzie znajde podobne zadania

Post autor: Faner »

Tak jak w temacie, wykladowca powiedzial ze mozemy sie spodziewac zadania typu jak ponizej. Niestety w ksiazkach , ktore mam nie ma tego typu zadan i prosilbym kogos kto sie orientuje w jakiej sa o tytul ksiazki, bo chcialbys potrenowac tego typu zadania, zwlaszcza ze na zajeciach nie skonczylismy podobnego zadania

zad
Obliczyc \(\phi = \int_{- \infty }^{x } f(t) dt\)
jesli \(f(x) = \begin{cases}x^3 e^{-x^2} , x \le 0 \\ \frac{sin 2x}{\sqrt{cos^2x+2 cos x + 2}}, x > 0\end{cases}\)
i obliczyc \(\phi '(x)\) tam gdzie istnieje
Faner
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 402
Rejestracja: 16 paź 2012, 22:05
Podziękowania: 226 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Post autor: Faner »

To moze dalbys rade ktos opisac te zadanie co tu trzeba zrobic, a ja postaram sie napisac tu rozwiazanie do sprawdzenia ? Bardzo zalezy mi na tego typu zadaniach, bo podobne ma sie pojawic na egzaminie
ODPOWIEDZ