4 zadania

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Zakochana
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 31 paź 2009, 17:46

4 zadania

Post autor: Zakochana »

I znowu ja... proszę o szybką odpowiedź. Oto te zadania.

1. Wykres funkcji kwadratowej f(x)= -2(x-1)2 + 3 ma jeden punkt wspólny z prostą:
a) y= -3 b) y= 1 c) y= 3 d) y= 5

2. Środek S okręgu o równaniu x2 + y2 -2x + 4y + 1 = 0
a) S=(2,-4) b)S=(-2,4) c)S=(1,-2) d)S=(-1,2)

3. Ile jest liczb natyralnych trzycyfrowych parzytstych, których wszystkie cyfry są mniejsze od 7?
a) 900 b) 196 c) 450 d) 168

4. Przy jednokrotym rzucie kostką prawdopodobieństwo, że wypadną więcej niż 4 oczka wynosi:
a) p= 1/2 b) p=1/3 c) p= 1/4 d) p<1/4

Prosżę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje.
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

1. c
2. c
3. d
4. b
ODPOWIEDZ