tożsamości trygonometryczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Susanna
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 59
Rejestracja: 15 mar 2009, 14:10
Podziękowania: 3 razy

tożsamości trygonometryczne

Post autor: Susanna »

ile wynosi wyrażenie:
\(sin\alpha*cos^2\alpha+sin^3\alpha\)
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

\(sin\alpha \cdot \cos^2\alpha +\sin ^3\alpha=\sin \alpha (\cos^2\alpha +\sin^2\alpha)=\sin \alpha\)
ODPOWIEDZ