Witam, mam problem z zadaniem, mógłby ktoś pomóc?
Wyznaczyć opory przepływu jako Delta 'h' i Delta 'p' jeżeli przez rurociąg o średnicy d=50mm przepływa woda z wydatkiem q=20m3/h długość rurociągu l=3m.
Obliczyc ciśnienie jakie należy wytworzyć na dopływie do rurociągu aby ciśnienie na końcu rurociągu wynosiło 4bary.
Trzeba stworzyć do tego algorytm i obliczenia.
Algorytm ma wyglądać tak:
Elipsay - start i stop
Równoległoboki - dane wejściowe i dane końcowe
Prostokąty - formy obliczeniowe
Romby - zależności warunkowe
Z góry dziękuję za pomoc.
Mechanika płynów
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij