Równoliczność zbiorów (przedziałów)

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
boras
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 gru 2012, 23:37
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Równoliczność zbiorów (przedziałów)

Post autor: boras »

Wykaż równoliczność zbiorów A i B przyjmując, że:

1.
\(\ A= \left\{ x \in N : x<9 \right\}\)
\(\ B= \left\{ x \in N:x^2<70 \right\}\)

2.
\(\ A=R\)
\(\ B=(0, \infty )\)

3.
\(\ A=R\)
\(\ B=[0, \infty )\)

4.
\(\ A=(0,2)\)
\(\ B=[0,2]\)
ODPOWIEDZ