punkt przecięcia paraboli i prostej

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
AZARA11
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 18 paź 2009, 09:20

punkt przecięcia paraboli i prostej

Post autor: AZARA11 »

w jednym ukladzie współrzędnych naszkicuj wykres funkcji f(x) i g (x) oblicz i odczytaj rozwiązanie równania f(x) = g(x)
a) f(x) = x^2 + 3 i g(x)= x+5
b)f(x) = -x^2 + 1 i g(x) = 2x+1
c) f(X) = -2x^2 +8x - 6 i g(x) = x^2 - 4x +6
agulka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 418
Rejestracja: 29 wrz 2009, 00:54
Otrzymane podziękowania: 123 razy

Post autor: agulka »

Jaki masz problem? naszkicuj wykresy i punkt w którym sie przecinaja jest rozwiazaniem
AZARA11
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 18 paź 2009, 09:20

Post autor: AZARA11 »

tak ale nie potrafie obliczyć tego
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1118 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Rozwiąż równania
a) \(x^2 + 3 =x+5\)
b) \(-x^2 + 1= 2x+1\)
c) \(-2x^2 +8x - 6 = x^2 - 4x +6\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ