OBLICZ SINUS

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dostawatc
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 66
Rejestracja: 08 cze 2010, 07:29
Podziękowania: 28 razy

OBLICZ SINUS

Post autor: dostawatc »

oBLICZ SINUS ALFA

Obrazek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: OBLICZ SINUS

Post autor: eresh »

\(|CB|=\sqrt{(3\sqrt{3})^2-(3\sqrt{2})^2}=3\\
\sin\alpha = \frac{3}{3\sqrt{3}}=\frac{\sqrt{3}}{3}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ