ruch jednostajnie przyspieszony

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lipin666
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 24 paź 2009, 14:46

ruch jednostajnie przyspieszony

Post autor: lipin666 »

Obrazek

pottrafi ktoś obliczyć ?? dla mnie fizyka i matma to czarna magia.. , proszę o pomoc

tam jest nie dopisane .. gdzie widać "sz" miało być "szybkość"

z góry dzieks
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(s=\frac{V_o+V_k}{2}\cdot t \ \ \wedge \ \ V_o=0 \ \ \Rightarrow \ \ s=\frac{V_k\cdot t}{2}
s=\frac{20\frac{m}{s}\cdot 5s}{2}
s=50m\)
ODPOWIEDZ