przyspieszające ciało

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

przyspieszające ciało

Post autor: kejkun »

W czasie \(t\) prędkość\(v_0\) poruszającego się ciała wzrosła\(n\) razy. Oblicz stałe przyspieszenie ciała, prędkość średnią oraz drogę przebytą przez ciało w czasie \(t\). Na wykresie prędkości przedstaw graficznie drogę przebytą przez ciało w czasie \(t\).


\(v = v_0 + at \\
v_0 \ \cdot \ n = v_0 + at \\
a = \ \frac {v_o \ \cdot \ n}{ t}\ - v_o\)


prędkość średnia, czy chodzi o prędkość chwilową średnią czy jak ??

\(s = \ \frac {at^2}{2 }\ + v_o\)
podstawiamy \(a\) i mamy drogę, i tu tyle ?

i jak ten wykres ma wyglądać hmm ??
kejkun
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 662
Rejestracja: 27 paź 2012, 18:53
Podziękowania: 175 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Płeć:

Post autor: kejkun »

juz sobie poradzilem, zapraszam do pomocy w innych zadaniach.
ODPOWIEDZ