Liczby zespolone

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sbartlomiej
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 20 paź 2012, 19:06
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Liczby zespolone

Post autor: sbartlomiej »

Witam, mam wielką prośbę o rozwiązanie tych działań na liczbach zespolonych, i w miarę możliwości wytłumaczyć dlaczego tak jest. Dziękuje i pozdrawiam.

1. z^6= (2-2i)^4

2. (z*w)/v dla z= 1+i, w=pierwiastek z 2 (cos 7pi/4), v=i

3.(4^n + 6^n+1)/ (6^n-1)+4
Awatar użytkownika
KamilWit
Moderator
Moderator
Posty: 1484
Rejestracja: 07 lip 2011, 18:12
Podziękowania: 370 razy
Otrzymane podziękowania: 266 razy
Płeć:

Post autor: KamilWit »

latexx
\(z^6 \\\)
sbartlomiej
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 20 paź 2012, 19:06
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Re:

Post autor: sbartlomiej »

KamilWit pisze:latexx
\(z^6 \\\)
??
Awatar użytkownika
KamilWit
Moderator
Moderator
Posty: 1484
Rejestracja: 07 lip 2011, 18:12
Podziękowania: 370 razy
Otrzymane podziękowania: 266 razy
Płeć:

Post autor: KamilWit »

sbartlomiej
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 20 paź 2012, 19:06
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Re: Liczby zespolone

Post autor: sbartlomiej »

Acha, ok dzięki następnym razem użyje tego :)
ODPOWIEDZ