narysować zbiór

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wesołyRomek
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 427
Rejestracja: 07 cze 2011, 16:32
Podziękowania: 351 razy
Płeć:

narysować zbiór

Post autor: wesołyRomek »

Narysować zbiór:
\(A= z \in C, 1<|z+2-i| \le 2, \frac{ \pi }{2} \le arg(z-2i) \le \pi\)
Ludzie genialni są podziwiani, bogatym się zazdrości, potężni budzą strach, ale tylko ludziom z charakterem można zaufać.
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(1<|z-(-2+i)|\le 2\)
Pierścień o środku \(-2+i\) i promieniach \(1\) i \(2\), bez wewnętrznego brzegu.

\(\frac{ \pi }{2} \le \arg(z-2i) \le \pi\)

II ćwiartka układu współrzędnych razem z osiami, przesunięta o \(2i\)
wesołyRomek
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 427
Rejestracja: 07 cze 2011, 16:32
Podziękowania: 351 razy
Płeć:

Post autor: wesołyRomek »

/ok. Możesz dołączyć jeszcze rysunek ?;)
Ludzie genialni są podziwiani, bogatym się zazdrości, potężni budzą strach, ale tylko ludziom z charakterem można zaufać.
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

To może Ty spróbuj narysować, a ja powiem, czy dobrze.
wesołyRomek
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 427
Rejestracja: 07 cze 2011, 16:32
Podziękowania: 351 razy
Płeć:

Post autor: wesołyRomek »

Tylko nie za bardzo wiem jak
Ludzie genialni są podziwiani, bogatym się zazdrości, potężni budzą strach, ale tylko ludziom z charakterem można zaufać.
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

A z czym jest problem?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re:

Post autor: radagast »

octahedron pisze:\(1<|z-(-2+i)|\le 2\)
Pierścień o środku \(-2+i\) i promieniach \(1\) i \(2\), bez wewnętrznego brzegu.
ScreenHunter_099.jpg
ScreenHunter_099.jpg (92.6 KiB) Przejrzano 303 razy
To co w kratkę :)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re:

Post autor: radagast »

octahedron pisze:
\(\frac{ \pi }{2} \le \arg(z-2i) \le \pi\)

II ćwiartka układu współrzędnych razem z osiami, przesunięta o \(2i\)
I znów , to co w kratkę:
ScreenHunter_100.jpg
ScreenHunter_100.jpg (50.2 KiB) Przejrzano 303 razy
ODPOWIEDZ