1. podstwa ma miare 4 cm a kat przy niej 30 stopni oblicz pole i obwod trojkata
2. wartosci pozsostalych funkcji trygonometrycznych kata ostrego gdy sin a=0,6
3. Rozwiaz trojkat prostokatny w ktorym dlugosc przyprostokatnej wynosi 12 cm a kat do niej przylegly ma miare 40 stopni
4. Dwa prostokaty podobne maja obowdy rowne odpowiednio 21 cm i 7 cm pole wiekszego wynosi 6 cm oblicz pole mniejszego prostokata
5. W trojkacie ABC poprowadzono prosta rownolegla do boku AC ktora podzielia boki AB i Bc na odcinki odpowiednio Ad i DB oraz Be i EC takie ze AD - 6 DB =10 oraz BE = oblicz dlugosc boku BC
Trojkat
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 10
- Rejestracja: 07 paź 2008, 19:53
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1869
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
1. www.zadania.info/8378304
2. www.zadania.info/310133
3. www.zadania.info/8327984
4. www.zadania.info/8470327
5. Ile jest równe BE?
2. www.zadania.info/310133
3. www.zadania.info/8327984
4. www.zadania.info/8470327
5. Ile jest równe BE?