Funkcje

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kola21
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 paź 2009, 15:16

Funkcje

Post autor: kola21 »

Wykres funkcji kwadratowej f (x) = (x − 3)2 − 2 nie ma punktów wspólnych z prostą o równaniu
A. y = −3
B. y = −1
C. y = 1
D. y = 3
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

A
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
kola21
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 paź 2009, 15:16

Post autor: kola21 »

wielkie dzięki :) a mogłabyś mi napisać jak to się robi?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Równanie
\((x-3)^2-2=-3\)
\(x^2 - 6x + 10=0\)
\(\Delta=-4\)
nie ma rozwiązania
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ