Wynik układu równań jako warstwa podprzestrzeni.

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
imactiv
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2012, 20:20
Płeć:

Wynik układu równań jako warstwa podprzestrzeni.

Post autor: imactiv »

Rozwiązać następujący układ równań w ciele liczb rzeczywistych

\(\begin{cases} 2x+7y+3z+t=6 \\ 3x+5y+2z+2t=4 \\ 9x+4y+z+7t=2 \end{cases}\)

Wynik zapisać w postaci warstwy względem podprzestrzeni.

Bardzo proszę o pomoc.
miodzio1988
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1751
Rejestracja: 05 sie 2009, 13:08
Otrzymane podziękowania: 207 razy

Post autor: miodzio1988 »

W sprawie rozwiązania zadań proszę pisać na numer GG
6401380
ODPOWIEDZ