równanie funkcji z parametrem

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

równanie funkcji z parametrem

Post autor: celia11 »

proszę o pomoc w rozwiązaniu:

Naszkicuj wykres funkcji f. Dla jakich wartosci parametru m równanie f(x)=m ma rozwiązanie.

a) \(f(x)=|sinx|-1\)

b) \(f(x)=3-2|cosx|\)

c) \(f(x)=|tgx|-4\)

dziękuję
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

Post autor: celia11 »

bardzo proszę o pomoc
ODPOWIEDZ