Wielomian

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
olaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 74
Rejestracja: 02 wrz 2009, 19:11

Wielomian

Post autor: olaaa »

Wartość wielomianu W(x)= x^3−3x^2+4x w punkcie a jest równa 12. Wynika stąd, że :

a) a= −3
b) a= −2 ⋁ a= 2
c) a= 2 ⋁ a= −2 ⋁ a=3
d) a= 3
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

d).
ODPOWIEDZ