Funkcja

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
olaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 74
Rejestracja: 02 wrz 2009, 19:11

Funkcja

Post autor: olaaa »

Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= 3 do potęgi −x. Wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu funkcji f względem osi OX. Zatem :

a) g(x)= −3 do potęgi −x
b) g(x)=−3 do potęgi x
c) g(x)= 3 do potęgi x
d) g(x)= 3 do potęgi −x −2
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

c).
ODPOWIEDZ