WYKRES FUNKCJI

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetakwiatek18
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:07

WYKRES FUNKCJI

Post autor: anetakwiatek18 »

h(x)=-3xdo kwadratu+6x
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(h(x)=-3x^2+6x=-3x(x-2)
\begin{cases}p=\frac{-b}{2a}=\frac{-6}{-6}=1 \\q=h(p)=-3+6=3 \end{cases}\ \ \ \Rightarrow \ \ W(1,3)\)


narysuj wykres funkcji y=-x^2 i przesuń ją o wektor [1,3], miejscami zerowymi powinny być: 0 i 2
ODPOWIEDZ