zmienna losowa ciągła

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
suse
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 04 mar 2010, 15:05

zmienna losowa ciągła

Post autor: suse »

witam nam do policzenia takie zadanie

\(f(x)=\)\(\begin0- { dla-pozostalychx}
cx -{0 \le x \le 4}\)



mam wyznaczyc c oraz prawdopodobieństwo \(P(1 \le x \le 2)\)
Crazy Driver
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1070
Rejestracja: 07 maja 2010, 12:48
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 357 razy

Re: zmienna losowa ciągła

Post autor: Crazy Driver »

\(f\) to jest dystrybuanta, tak?
Korki z matmy, rozwiązywanie zadań
info na priv
ODPOWIEDZ