Rozwiąż układ równań

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
JJ35
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 22 mar 2011, 13:20
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Rozwiąż układ równań

Post autor: JJ35 »

\(\begin{cases}-x+y+z=0
2x-y+z=0
3x-y+3z=0
y+3z=0 \end{cases}\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Rząd macierzy
\(\begin{bmatrix}-1&1&1\\2&-1&1\\3&-1&3\\0&1&3 \end{bmatrix}\)
jest równy 2.

\(\{x=-2a\\y=-3a\\z=a\)

gdzie \(a\in R\)
ODPOWIEDZ