Poprawa matury

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mbw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 286
Rejestracja: 17 mar 2011, 00:07
Podziękowania: 55 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Poprawa matury

Post autor: mbw »

Witam
jestem absolwentem liceum, rok temu zdawałem mature.
Z fizyki otrzymałem 47%. Zadekarowałem chęć poprawiania w tym roku matury. Teraz pytanie : czy jeżeli otrzymam mniej to, który wynik będzie uwzględniany na studia? Dodam, że poprawiam też drugi przedmiot, więc to nowe świadectwo będe musiał dać.
Jeśli można by bylo to prosił bym o jakieś zródło informacji. Na każdym forum co innego pisza.
Pozdrawiam, Michał
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

uwzględniają wynik lepszy ( z tego co słyszałem). a jeżeli poprawiałeś maturę (i poprawiłeś wynik) to dostajesz chyba jakiś dokument który dołączasz do starego świadectwa maturalnego
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Marcinx26
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2011, 20:39
Płeć:

Re: Poprawa matury

Post autor: Marcinx26 »

Ja mam inne pytanie. Jeśli w tym roku nie zdawałem fizyki, to mógłbym ja zdawać za rok bez żadnego studium itp, tylko tak z marszu jak poprawkę ? ;)
ODPOWIEDZ