dlugość przyprostokatnych

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolaaa34
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 112
Rejestracja: 06 paź 2009, 17:43

dlugość przyprostokatnych

Post autor: karolaaa34 »

jezeli dl. przyprostokatnych trojkatna prostokatnego sa w stosunku pierw. z 3:3 to jeden z katow ostrych ma miare
45 stopni
60 stopni
75 stopni
czy 35 stopni?
pomóżcie
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(tg\alpha=\frac{\sqrt3}{3}\)
\(\alpha=30^o\)
Nie ma tu dobrej odpowiedzi
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
karolaaa34
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 112
Rejestracja: 06 paź 2009, 17:43

Post autor: karolaaa34 »

Ooo to co to za test, ktory ma złe odpowiedzi :|||
Dziękuję
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

poprawną odpowiedzią jest odp b: \(\ \ 60^{\circ}\)

anka, obliczyłaś miarę tylko jednego z kątów ostrych, drugi kąt będzie miał miarę 60, a trzeci będzie kątem prostym
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

:D fakt
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
karolaaa34
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 112
Rejestracja: 06 paź 2009, 17:43

Post autor: karolaaa34 »

:)
ODPOWIEDZ