fizyka 2012 matura

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lloniek
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 220
Rejestracja: 11 sty 2011, 19:33
Podziękowania: 58 razy
Otrzymane podziękowania: 19 razy

Post autor: lloniek »

to z tego co sie orientuje juz masz za to 0
lloniek
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 220
Rejestracja: 11 sty 2011, 19:33
Podziękowania: 58 razy
Otrzymane podziękowania: 19 razy

Post autor: lloniek »

rok temu w kluczu patrzyl ja ze wlasnie za niepoprawny wzor nie dali punktu za ten podpunkt
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

serio? lipa troche
lloniek
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 220
Rejestracja: 11 sty 2011, 19:33
Podziękowania: 58 razy
Otrzymane podziękowania: 19 razy

Post autor: lloniek »

no w ogole te zadanie to jakies nienormalne bylo ja sam sie obawiam czy w obliczeniach nie mam bledu
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Weż przestań, mialbym pod 90 ale niestety 7 punktów to głupie błędy..
Np. przyspieszenie napisałem ze takie samo, warunek na wzmocnienie i wygaszenie, czy też obliczenie siły między przewodnikami..
azorp12
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 21 gru 2011, 08:51

Re: fizyka 2012 matura

Post autor: azorp12 »

Racja, z głośnikami zadanie było masakryczne a pozostałe zadania - takie sobie. To z jednostkami było banalne tylko brudnopis przez to zadanie zabazgrałem :D Krązek taki sobie był, prąd przemienny ok, silnik i licznik też były fajne ale na te głośniki pomysłu nie miałem - coś tam w nich policzyłem i napisałem ale nie wiem czy za to będą punkty.
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

a w tym zadaniu z wzmocnieniem będziesz miał punkty za obliczenie różnicy dróg i długości fali (jeżeli obliczyłeś poprawnie)
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

No mi wyszło wszystko poprawnie, tylko tak jakby wszystko było podzielone przez 2;p
A jak powinien wyglądać wykres w pierwszym zadaniu? Funkcja liniowa, ale zaczynająca się w punkcie 0.0 czy troche wyżej?
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

moim zdaniem liniowa. tutaj są odpowiedzi , ale trochę ekspertom znowu nie wychodzi
Ej w tym 1 zadaniu to moment siły nie będzie pochodził jedynie od siły tarcia?
http://www.edulandia.pl/matura/1,118553 ... rzony.html
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
azorp12
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 21 gru 2011, 08:51

Re: fizyka 2012 matura

Post autor: azorp12 »

Oho poprawili wykres :D Bo wcześniej im szedł w dół :D W jednostkach się też poprawili
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

wiecie jak powinno być z tym momentem siły? Wydaje mi sie że na tej stronie jest źle obliczony
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Dobra 10 punktów w plecy (w tym 6 za niewinnosc), mogło być gorzej.
lloniek
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 220
Rejestracja: 11 sty 2011, 19:33
Podziękowania: 58 razy
Otrzymane podziękowania: 19 razy

Re: fizyka 2012 matura

Post autor: lloniek »

no mi tez sie wydaje ze moment sily powinnien byc tylko od tarcia!
lloniek
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 220
Rejestracja: 11 sty 2011, 19:33
Podziękowania: 58 razy
Otrzymane podziękowania: 19 razy

Post autor: lloniek »

krazek i ciezarek przeciez wtedy na siebie oddzialuja trac o siebie co wy o tym sadzicie?
mmk
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 61
Rejestracja: 01 lis 2011, 20:51
Podziękowania: 8 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Re: fizyka 2012 matura

Post autor: mmk »

W dwóch portalach część odpowiedzi jest inna. xD Ogólnie dość trudna, jak będzie 70 % to będzie dobrze. :-)
ODPOWIEDZ