moc i jej jednostki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kilalila
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 08 maja 2012, 17:51
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

moc i jej jednostki

Post autor: kilalila »

Mikser elektryczny ma trzy stopnie szybkości. Wykres przedstawia zależność zmiany jego mocy w zależności od czasu ucierania ciasta.

a) przeanalizuj wykres i odpowiedz na pytanie, ile czasu działał mikser na poszczególnych stopniach szybkości ( Spotkanie z fizyką , gimnazjum , str. 48 zadanie 11. )

b) Oblicz jaką pracę wykonał w ciągu 80 s.
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

brak wykresu
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
kilalila
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 08 maja 2012, 17:51
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Re: moc i jej jednostki

Post autor: kilalila »

wykres jest w podanej książce
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

niestety takowej nie posiadam
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
ODPOWIEDZ